• Placuszki bananowo-owsiane
        • Placuszki bananowo-owsiane

        • 06.05.2020 11:39
        • Składniki :

          • 2 szklanki płatków owsianych
          • 2 szklanki mleka 3%
          • 2 dojrzałe banany
          • 4 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
          • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
          • olej
          • powidła węgierkowe
          • 150 g jogurtu naturalnego

          Wymieszaj dokładnie płatki owsiane z mlekiem, rozgniecionymi bananami, mąką i proszkiem do pieczenia. Nakładaj porcje masy na rozgrzany na patelni olej. Placuszki smaż z obu stron na złoty kolor. Po zdjęciu z patelni osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawaj z powidłami i jogurtem naturalnym.
           

          Smacznego:)

        • więcej
        • Racuchy z serków waniliowych
        • Racuchy z serków waniliowych

        • 05.04.2020 16:05
        • Składniki :

          • 2 opakowania (40 dag) serka waniliowego (np. DANIO)
          • 1 jajko
          • 1 opakowanie cukru waniliowego
          • 7 łyżek mąki pszennej
          • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
          • spora szczypta proszku do pieczenia
          • masło do smażenia racuchów

          Serek wymieszaj z jajkiem, cukrem waniliowym, obiema mąkami i proszkiem do pieczenia. Na patelni rozgrzewaj po łyżce masła i kładź ciasta. Formuj racuchy, smaż na rumiano. Podawaj z cukrem pudrem lub powidłami śliwkowymi. 
           

          Smacznego:)

        • więcej
        • Przepisy
        • Przepisy

        • 05.04.2020 15:34
        • Dzieci uwielbiają przekąski. Idealna przekąska powinna być mała, lekka, zdrowa i dostarczać cennych składników. Poniżej przedstawiamy kilka propozycji na zdrowe potrawy.

           

        • więcej
      • Kontakt

        • Samorządowe Przedszkole Nr 80 w Krakowie
        • (12) 421-57-23
        • ulica Kotlarska 5a 31-539 Kraków 31-539 Kraków Poland
        • Dyrektor przedszkola: Anna Kaczmarczyk-Korzonek Dyrektor przedszkola przyjmuje, po wcześniejszym uzgodnieniu: Wtorek: 16:00 - 17:00 i Czwartek: 09:00 - 11:00 Sekretariat: Agnieszka Chalota-Ciochoń Poniedziałek - Piątek: 9:00 - 15:00
      • Logowanie