• Jadłospis 20.09 - 9.10.2021r

      15.09.2021 21:32

      27/09/2021 Poniedziałek

       

      Śniadanie I

      - chleb pszenno-żytni (mąka żytnia, pszenna), masło (białka mleka), kiełbasa żywiecka (skrobia pszenna, białka mleka, orzechy, jajo kurze, seler, sezam, gorczyca), pomidor w plastrach
      - kawa z mlekiem 3,2 % ( białka mleka, jęczmień żyto)

       

      Śniadanie II

      - rogalik maślany   (mąka pszenna, białka mleka)

      - ćwiartka pomarańczy

      - woda z cytryną

       

      Obiad

      -  zupa grochowa z grzankami   ( pszenica, seler)
      - makaron ze szpinakiem i serem parmezanem  (mąka pszenna, białka mleka),
      - kompot

       

      28/09/2021 Wtorek

       

      Śniadanie I

      - chleb pszenno – żytni  (mąka  pszenna, mąka żytnia), masło, ser żółty  (białka mleka), sałata zielona, papryka

      ½ jabłka

      - herbata z cytryną

       

      Śniadanie II

      - gotowana gruszka z musem waniliowym  ( białka mleka)

      - wafle ryżowe 7 ziaren

       

      Obiad

      - zupa koperkowa z ryżem (białka mleka, seler)

      - schab w sosie własnym, ziemniaki

      - surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i jabłkiem

      - kompot

       

      29/09/2021 Środa

       

      Śniadanie I

      - chleb swojski   (mąka żytnia, pszenna), masło, pasztet pieczony (seler, pszenica, soja, jaja) ogórek kiszony

      - ćwiartka gruszki

      - kakao ( białka mleka)

       

      Śniadanie II

      - bułeczka grahamka (mąka graham, żytnia, pszenna) , masło,  pasta z jajek ze szczypiorkiem (jajo kurze)  marchewka do chrupania
      - herbata z lipy

       

      Obiad

      - zupa pieczarkowa z makaronem zacierką ( seler, białka mleka, mąka pszenna)

      - ryż z musem truskawkowym (białka mleka)

      - sok Kubuś (marchew, jabłko, pomarańcza)

       

      30/09/2021 Czwartek

       

      Śniadanie I

      - bułka hertowa  (mąka pszenna, żytnia, białka mleka), masło, serek Bieluch (białka mleka) dżem 100% zupa mleczna z płatkami owsianymi  (białka mleka, owies)
      - rzodkiewka

      - herbata ziołowa

       

      Śniadanie II

      - drożdżówka z serem

      - jabłko

      - woda z mięta i cytryną

       

      Obiad

      - krem brokułowy z groszkiem ptysiowym (białka mleka, seler, jako kurze, mąka pszenna)
      - gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną (jęczmień, mąka pszenna)

      - buraczki zasmażane (mąka pszenna, białka mleka)

      - kompot

       

      01/10/2021 Piątek

       

      Śniadanie I

      - chleb okrągły  (mąka graham, żytnia, pszenna), masło,  parówka z szynki (gluten, seler, soja, mleko), ketchup (seler), rzodkiewka
      - herbata z mlekiem (białka mleka)

       

      Śniadanie II

      - galaretka owocowa z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi (białka mleka)

      - ½ banana

       

      Obiad

      - krupnik z kaszą jęczmienną (białka mleka, seler, jęczmień)

      - medaliony z dorsza z ziemniakami ( mąka pszenna, jaja, dorsz)

      - surówka z kiszonej kapusty

      - lemoniada

       

      04/10/2021 Poniedziałek

       

      Śniadanie I

      - chleb pszenno-żytni (mąka żytnia, pszenna), masło, serek Almette jogurtowy  (białka mleka), pomidor, cebulka zielona,

      - herbata owocowa

       

      Śniadanie II

      -  chałka (mąka pszenna, jaja, białka mleka, orzechy ziemne)

      - Actimel (białka mleka)

      - melon

       

      Obiad

      - zupa ziemniaczana z koperkiem  (seler, białka mleka)

      - gulasz warzywny z wołowiną i kaszą bulgur (mąka pszenna)

      - kompot

       

      05/10/2021 Wtorek

       

      Śniadanie I

      - chleb pszenno-żytni  (mąka żytnia, pszenna), masło  (białka mleka), pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami, ogórek kiszony,

      - kawa  z mlekiem (białka mleka)

       

      Śniadanie II

      -  bułeczka grahamka (mąka graham, żytnia, pszenna) , masło, szynka konserwowa, (mleko, zboża, soja, seler, gorczyca) zielona sałata

      - herbata z cytryną

       

      Obiad

      - zupa jarzynowa z ryżem i kalafiorem (białka mleka, seler)
      - naleśniki z serem (mąka pszenna, białka mleka)

      -  woda z miętą i cytryną

       

      06/10/2021 Środa

       

      Śniadanie I
       

      - chleb grahamek (mąka pszenna, żytnia), masło (białka mleka),  szynka domowa, ogórek świeży, cebulka zielona,

      - kakao (białka mleka)

       

      Śniadanie II

      - pudding jaglano-bananowy (białka mleka)

      - mandarynka

       

      Obiad

      - zupa pomidorowa z makaronem zacierką (białka mleka, seler, mąka pszenna)

      - ryż zapiekany z jabłkami, cynamonem i musem waniliowym (białka mleka)

      -  kompot

       

      07/10/2021 Czwartek

       

      Śniadanie I

      - chleb słonecznikowy  (mąka żytnia, pszenna), masło ( białka mleka), miódzupa mleczna z płatkami ryżowymi  marchewka  do chrupania

      - herbata owocowa

       

      Śniadanie II

      - Jogurt BIO Bakoma  (białka mleka)

      - kaki

       

      Obiad

      - zupa grysikowa z jarzynami ( mąka pszenna, seler)

      - sznycelki z ziemniakami  (mąka pszenna)

      - mizeria z jogurtem naturalnym i koperkiem (białka mleka)

      - woda z miętą

       

      08/10/2021 Piątek

       

      Śniadanie I

      - chleb okrągły  (mąka  pszenna, żytnia), masło, pasta serowo rybna  (białka mleka, makrela), papryka

      - herbata z cytryną

       

      Śniadanie II

      -  legumina grysikowa z cynamonem  (białka mleka)

      - śliwki

       

      Obiad

      - krupnik z kaszą jęczmienną (białka mleka, seler, jęczmień)

      - łazanki z mięsem i kapustą  ( mąka pszenna)

      - kompot

    • Jadłospis 13.09 - 24.09.2021r

      14.09.2021 07:24

      Jadłospis do pobrania jadlospis__13-24.09.2021.pdf


      13/09/2021 Poniedziałek

       

      Śniadanie I

      - chleb pszenno-żytni (mąka żytnia, pszenna), masło, ser żółty (białka mleka),  pomidor, papryka czerwona,

      - herbata z lipy z cytryną

       

      Śniadanie II

      - pudding jaglano-bananowy (białka mleka)

      - mandarynka

       

      Obiad

      -  zupa fasolowa z makaronem (pszenica, seler, białka mleka)

      - kurczak w sosie curry  z ryżem  (mąka pszenna)

      - sałata lodowa z sosem winegret

      - kompot

       

      14/09/2021 Wtorek

       

      Śniadanie I

      - chleb pszenno-żytni (mąka  pszenna, żytnia), masło, (białka mleka),pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami, ogórek kiszony

      - kawa z mlekiem (białka mleka, jęczmień żyto)

       

      Śniadanie II

      - bułeczka grahamka (mąka graham, żytnia, pszenna) , masło, szynka konserwowa (mleko, zboża, soja, seler, gorczyca) zielona sałata, ogórek świeży

      - herbata z cytryną

       

      Obiad

      - zupa jarzynowa z ryżem i kalafiorem (białka mleka, seler)

      - naleśniki z serem (mąka pszenna, białka mleka)

      - woda z miętą i cytryną

       

      15/09/2021 Środa

       

      Śniadanie I

      - bułka hertowa (mąka żytnia, pszenna, białka mleka), masło (białka mleka), dżem 100%, zupa mleczna

      z płatkami jęczmiennymi  (białka mleka, jęczmień) rzodkiewka

      - herbata owocowa

       

      Śniadanie II

      - chleb grahamek (mąka graham, żytnia, pszenna), masło, twarożek, (białka mleka),  żółta papryka, pomidor koktajlowy

      - herbata z cytryną

       

      Obiad

      - zupa koperkowa z makaronem zacierką na skrzydełkach z indyka ( seler, białka mleka, mąka pszenna)

      - gulasz meksykański z kaszą bulgur (mąka pszenna), ogórek kiszony

      - woda z miętą

       

      16/09/2021 Czwartek

       

      Śniadanie I

      - chleb słonecznikowy (mąka pszenna, żytnia), masło,  serek Almette (białka mleka)  pomidor, cebula zielona

      - banan

      - herbata z cytryną

       

      Śniadanie II

      - chałka (mąka pszenna, jaja, białka mleka, orzechy ziemne)

      - Actimel  (białka mleka)

      - melon

       

      Obiad

      - krupnik z kaszą jęczmienną na skrzydełkach z indyka (białka mleka, seler, jęczmień)

      -  bitki drobiowe w sosie własnym z ziemniakami (mąka pszenna, jaja)

      - surówka z czerwonej kapusty

      - kompot

       

      17/09/2021 Piątek

       

      Śniadanie I

      - chleb okrągły (mąka żytnia, pszenna), masło (białka mleka), pasta z wędzonego dorsza (dorsz), szczypiorek, papryka czerwona

      - kakao (białka mleka)

       

      Śniadanie II

      - jogurt truskawkowy (białka mleka)

      -  pieczywo WASA ( mąka pszenna, kukurydza, jęczmień, żyto, orkisz)

       

      Obiad

      - barszcz czerwony z ziemniakami (białka mleka, seler)

      - makaron po włosku z ziołami, pomidorami i serem parmezanem (mąka pszenna, białka mleka)

      - kompot

       

      20/09/2021 Poniedziałek

       

      Śniadanie I

      - chleb pszenno-żytni (mąka żytnia, pszenna), masło, bryndza  (białka mleka), rzodkiewka, pomidor

      - herbata z mlekiem 3,2% tł. (białka mleka)

      - winogrono

       

      Śniadanie II

      - budyń waniliowy (białka mleka, pszenica)

      - ½ kiwi

       

      Obiad

      -  zupa  ziemniaczana na skrzydełkach z indyka (białka mleka, seler)

      - kolorowy kociołek z ryżem (mąka pszenna)

      - kompot

       

      21/09/2021 Wtorek

       

      Śniadanie I

      - chleb słonecznikowy (mąka  żytnia, pszenna), masło  (białka mleka),  parówka z szynki (gluten, seler, soja, mleko), ketchup (seler), ogórek kiszony

      - kawa z mlekiem ( białka mleka, jęczmień żyto)

       

      Śniadanie II

      - bułeczka kajzerka (mąka pszenna, białka mleka, sezam) z masłem (białka mleka) pasta z jajek z avocado z porem i szczypiorkiem, ogórek świeży

      - herbata ziołowa

       

      Obiad

      - zupa grysikowa z jarzynami (pszenica, seler)

      - racuszki drożdżowe z jabłkami (mąka pszenna, jajka, białka mleka)

      - woda z miętą i cytryną

       

      22/09/2021 Środa

       

      Śniadanie I

      - chleb pszenno-żytni (mąka żytnia, pszenna), masło, serek Bieluch naturalny, zupa mleczna z płatkami owsianymi (białka mleka, owies)

      - marchewka do chrupania

      - herbata z cytryną

       

      Śniadanie II

      - galaretka owocowa z bananem, bita śmietaną i płatkami migdałowymi (białka mleka)

       

      Obiad

      - rosół z makaronem nitki  (mąka pszenna, seler)

      - mięso wołowe mielone, ziemniaki

      - mizeria z koperkiem i jogurtem naturalnym (białka mleka)

      - kompot

       

      23/09/2021 Czwartek

       

      Śniadanie I

      - chleb pszenno-żytni (mąka żytnia, pszenna), masło ( białka mleka),  pasztet pieczony ( seler, pszenica, soja, jaja) pomidor koktajlowy, ogórek świeży

      - kawa z mlekiem ( białka mleka, jęczmień żyto)

       

      Śniadanie II

      - bułka maślana  (mąka pszenna, jaja, mleko w proszku)

      - mleko  (białka mleka)

      - pomarańcza

       

      Obiad

      - zupa pomidorowa z ryżem ( białka mleka, seler)

      - brizol wołowy z cebulką i ziemniakami  (mąka pszenna)

      - surówka z pomidora, cebuli  i ogórka kiszonego

      - woda z miętą

       

      24/09/2021 Piątek

       

      Śniadanie I

      - chleb okrągły (mąka  pszenna, żytnia), masło, (białka mleka), szynka wieprzowa, sałata zielona, rzodkiewka

      - kakao (białka mleka)

       

      Śniadanie II

      - kasza kuskus (mąka pszenna) z jabłuszkiem prażonym, cynamonem i  jogurtem naturalnym (białka mleka)

      - sok owocowy 100 %

       

      Obiad

      - krem dyniowy z grzankami  (białka mleka, seler, mąka pszenna)

      - zapiekany makron z łososiem i warzywami (mąka pszenna)

      - woda z cytryną i pomarańczą

       

      Woda mineralna niegazowana do picia dostępna przez cały dzień na salach.

      Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, papryka ostra, imbir, gałka muszkatołowa sól o obniżonej zawartości sodu, lubczyk, kolendra oraz świeże zioła.

      Skład wszystkich przygotowywanych w tutejszej kuchni potraw, produktów spożywczych podawanych dzieciom oraz lista alergenów zgodna z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,  znajdują
      się /do wglądu/ w sekretariacie.

      Alergeny, występujące w jadłospisie zaznaczone są kursywą i pogrubieniem.

       

    • Jadłospis 1.09-10.09.2021

      05.09.2021 12:04
      Jadłospis 1.09 - 10.09.2021
      do pobrania jadlospis_nr_01-09-2021_.pdf
       

      01/09/2021 Środa

      Śniadanie I

       - chleb pszenno-żytni (mąka żytnia, pszenna), masło (białka mleka), szynka domowa (białka mleka, soja, orzeszki ziemne), ogórek świeży , pomidor

      - kawa z mlekiem 3,2 % (białka mleka, jęczmień, żyto)

      Śniadanie II       

      - weka z masłem  (mąka pszenna, białka mleka)

      - surówka z marchewki z jabłkiem i słonecznikiem

      - woda z cytryną

      Obiad   

      -  zupa grysikowa z jarzyną (pszenica, seler)

      - makaron z serem białym, masłem i cukrem  (mąka pszenna, białka mleka),

      - sok pomarańczowy 100%

       

      02/09/2021 Czwartek

      Śniadanie I        

      - chleb słonecznikowy (mąka  pszenna, żytnia), masło, serek Bieluch (białka mleka), dżem, zupa mleczna z płatkami owsianymi,  (owies, białka mleka)

      - rzodkiewka na przekąskę

      - herbata z cytryną

      Śniadanie II       

      - kisiel truskawkowy

      - ½ banana

      -  pieczywo WASA (mąka pszenna, kukurydza, jęczmień, żyto, orkisz)

      Obiad   

      - krem kalafiorowy z groszkiem ptysiowym (białka mleka, seler, jako kurze, mąka pszenna)

      - gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną (jęczmień, mąka pszenna)

      - buraczki zasmażane

      - kompot

       

      03/09/2021 Piątek

      Śniadanie I  

      -  chleb okrągły (mąka żytnia, pszenna), masło, parówka z szynki (seler, białka mleka), ketchup (seler), papryka żółta do chrupania

      - herbata z miodem

      Śniadanie II       

      -  bułeczka grahamka (mąka graham, żytnia, pszenna), masło, ser żółty (białka mleka) zielona sałata, ogórek świeży

      - herbata z cytryną

      Obiad   
      - zupa pieczarkowa z makaronem zacierką (seler, białka mleka, mąka pszenna)

      - ryż zapiekany z jabłkami, cynamonem i musem waniliowym (białka mleka)

      - kompot

       

      06/09/2021 Poniedziałek

      Śniadanie I        

      - chleb pszenno-żytni  (mąka żytnia, pszenna), masło,  (białka mleka), ser wędzony  (białka mleka) rzodkiewka, cebulka zielona,

      - kakao (białka mleka),

      - kiwi

      Śniadanie II       

      - legumina grysikowa z cynamonem (białka mleka, pszenica)

      - arbuz

      Obiad   

      -  żurek z ziemniakami (białka mleka, seler)

      - leczo z chlebem (mąka żytnia, pszenna, soja)

      - kompot
       

      07/09/2021 Wtorek

      Śniadanie I        

      - chleb grahamek (mąka graham, żytnia, pszenna), masło (białka mleka), humus z czosnkiem i ziołami, ogórek kiszony,

      - kawa  z mlekiem (białka mleka),

      - nektarynki

      Śniadanie II       

      - bułeczka kajzerka (mąka pszenna, sezam) z masłem (białka mleka) kiełbasa żywiecka (skrobia pszenna, białka mleka, orzechy, jajo kurze, seler, sezam, gorczyca) sałata zielona

      - śliwki

      - herbata z lipy z cytryną

      Obiad   

      - krem selerowy z groszkiem ptysiowym (białka mleka, seler, jako kurze, mąka pszenna)

      - kluski leniwe z masłem i cukrem (mąka pszenna, białka mleka)

      - marchewka do chrupania

      - kompot

       

      08/09/2021 Środa

      Śniadanie I        

      - chleb swojski  (mąka żytnia, pszenna), masło, serek Almette naturalny (białka mleka),  pomidor koktajlowy

      - daktyle na przekąskę

      - herbata  malinowa

      - gruszka

      Śniadanie II       

      - drożdżówka z serem  (mąka pszenna, jaja, mleko w proszku)

      - woda z pomarańczą

      - melon

      Obiad   

      - zupa ogórkowa z ziemniakami (seler, białka mleka)

      - spaghetti z mięsem drobiowym (mąka pszenna) sosem pomidorowo-warzywnym, serem parmezanem (białka mleka)

      - kompot

       

      09/09/2021 Czwartek

      Śniadanie I

      - chleb słonecznikowy (mąka  pszenna, żytnia), masło (białka mleka), zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (orzechy), miód, marchewka

      - herbata z miętą

      Śniadanie II       

      - weka (mąka pszenna, białka mleka), z serkiem waniliowym (białka mleka)

      - sok 100%

      Obiad   

      - zupa pomidorowa z ryżem (białka mleka, seler)

      - tokany z kaszą bulgur (mąka pszenna)

      - sałata zielona z dipem czosnkowym (białka mleka)

      - kompot

       

      10/09/2021 Piątek

      Śniadanie I        

      -  chleb okrągły (mąka żytnia, pszenna),  masło, (białka mleka), filet z bobrownik,  pomidor w plastrach, cebulka zielona

      - kakao (białka mleka)

      - rodzynki na przekąskę

      Śniadanie II       

      - jogurt pitny truskawkowy  (białka mleka)

      - wafle ryżowe

      Obiad   

      - krupnik z kaszą jęczmienną (białka mleka, seler, jęczmień)

      - sznycelki z dorsza z ziemniakami ( mąka pszenna, jaja, dorsz)

      - surówka z kiszonej kapusty

      - lemoniada

       

      Woda mineralna niegazowana do picia dostępna przez cały dzień na salach.

      Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, zioła prowansalskie, papryka słodka, papryka ostra, imbir, gałka muszkatołowa sól o obniżonej zawartości sodu, lubczyk, kolendra oraz świeże zioła.

      Skład wszystkich przygotowywanych w tutejszej kuchni potraw, produktów spożywczych podawanych dzieciom oraz lista alergenów zgodna z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,  znajdują
      się /do wglądu/ w sekretariacie.

      Alergeny, występujące w jadłospisie zaznaczone są kursywą i pogrubieniem.